Банкеръ Daily

Новини

Бойко Борисов: Включваме се в единния банков надзор

България ще се включи в единния банков надзор. Това обяви премиерът Бойко Борисов при пристигането си в Брюксел, където това ще основна тема на започващия по-късно днес Европейски съвет,.


Няма да има Европа на две скорости и гласът на България ще е равен на този на Германия. Гаранция за това давало договореното от финансовите министри - решенията да бъдат приемани с двойно мнозинство, като се зачита и позицията на страните извън еврозоната, заяви Борисов. Според него заслуга да се приеме такъв подход има и България:


Това, което постигна България е точно обратното, на което се говори за Европа на две скорости. Ние винаги, като една от най-финансово дисциплинираните държави в Европа, сме държали да има банков надзор. Всяка държава, която участва там, независимо дали е в еврозоната или извън еврозоната, каквато е България, да има право на глас и този глас да е равен на гласа на Германия, на Франция и на Гърция. Това е постигнато, заяви премиерът пред БНР.


Бойко Борисов каза още, че страната ни има интерес от по-задълбочената икономическа и финансова интеграция, но остава против въвеждането на обща данъчна система.

Facebook logo
Бъдете с нас и във