Банкеръ Daily

Новини

Бойко Борисов: В бюджета за образование през 2010 г. ще има 140 млн. лв. повече

Бюджетът за образование през следващата година ще нарасне от 4,1% на 4,2 на сто от БВП въпреки тежката ситуация в страната. Това ще позволи в системата да се влеят допълнително 140 млн. лв. Новината съобщи министър-председателят Бойко Борисов, който беше гост на академичното тържество във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий” по повод предстоящия Ден на народните будители.
В аулата на висшето училище премиерът връчи грамотите Maxima Cum Laude на защитилите през последната година научни степени и звания преподаватели и разговаря със студентите. Ректорът - проф. Легкоступ, му подари копие на Патронната икона на Светите братя Кирил и Методий и значка на университета.
Преди това министър-председателят откри декоративно мозаечно пано „Напред! Науката е слънце!”, поставено върху фасадата на пети корпус на ВТУ. Паното е създадено по програма на ректорското ръководство за естетизиране на университетската среда и е дело на възпитаник на висшето училище. На церемонията премиерът Бойко Борисов обяви, че за ремонтиране на корпуса до една година правителството ще отпусне 6 млн. лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във