Банкеръ Daily

Новини

Бойко Борисов: Усвояваме предсрочно средствата за строежа на АМ Люлин

Два месеца предсрочно усвояваме средствата за строежа на автомагистрала Люлин. Полагаме максимални усилия България да не загуби нито евро от парите от еврофондовете. Това заяви пред журналисти министър–председателят Бойко Борисов по време на проверка на строителството на бъдещата магистрала в неделя. Заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев той огледа част от трасето на аутобана.
Към края на годината обемът на строителните работи трябва да достигне 142 млн. евро, за да не бъдат изгубени 111-те млн. евро европейско финансиране. Към днешна дата вече са постигнати 132 млн. евро.
За шест месеца сме направили половината магистрала, а предишното правителство за три години – една трета от нея, коментира още премиерът.
По думите му закъснението при строежа е наваксано от 40 на 10 дни.
Надявам се до края на годината да влезем в график, да вървят автомобили, а до 15 май – да е готова цялата магистрала, заяви още Борисов и обеща на всеки 20 дни да следи, как върви строителството.
В момента на обекта работят 1900 души и са изградени 82% от трасето.
По-късно министър–председателят пусна официално в експлоатация участък от пътен възел Даскалово в посока Перник. От месец август тази година движението се осъществяваше през Радомир.

Facebook logo
Бъдете с нас и във