Банкеръ Daily

Новини

Бойко Борисов участва в заседание на Европейския съвет

Министър-председателят Бойко Борисов участва в заседание на Европейския съвет. Държавните и правителствените ръководителите на държавите-членки ще дискутират в Брюксел по три основни теми – икономическата политика, положението в Либия и в Япония. Очаква се да бъде назначен и нов член на Европейската централна банка.
Европейският съвет ще направи преглед на икономическото положение в ЕС и се очаква да постигне споразумение по цялостен пакет от мерки за запазване на финансовата стабилност и за поставяне на основите на устойчив растеж, създаващ работни места. Ръководителите на държавите-членки ще коментират и одобрените на последното заседание на ЕКОФИН шест законодателни предложения, свързани със засилване на координацията на икономическото управление. Европейският съвет следва да приеме окончателно решение за ограничено изменение на Договора за функционирането на ЕС във връзка със създаването на бъдещия Европейски механизъм за стабилност и да постигне политическо съгласие по Пакта за еврото.
Ще бъде обсъдено положението в Либия и региона след последните събития и ще бъдат определени приоритетите в действията на Общността. Ще бъде разгледана и ситуацията в Япония и свързаните с нея икономически и финансови последици.

Facebook logo
Бъдете с нас и във