Банкеръ Daily

Новини

Бойко Борисов участва в дебата на лидерите на Европейкия съюз за икономическата политика на ЕС

Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в дебата на лидерите на Европейкия съюз за икономическата политика на ЕС, който ще се проведе 13 и 14 в Брюксел.


По време на форума ще бъде дискутиран и Годишният обзор на растежа за 2013 г. С него се поставя началото на Европейския семестър за 2013 г., чрез който през първото шестмесечие на годината колективно се прави преглед на националните резултати и приоритети.


На своето редовно заседание Европейският съвет ще разгледа и Общата политика за сигурност и отбрана, с която ще се постави началото на подготовката на Европейския съвет през декември 2013 година.


Предвижда се лидерите на държавите ndash; членки на Европейския съюз да приемат заключения по темата за разширяването на ЕС, които ще отчитат публикуваните от ЕК насоки за политиката на разширяване през следващата година и годишните доклади за напредъка на страните от Западните Балкани.


След заседанието на ЕС, в петък ndash; 14 декември, премиерът Бойко Борисов и министър ndash; председателят на Република Сърбия Ивица Дачич ще подпишат Меморандум за разбирателство по Проекта за междусистемна газова връзка между Сърбия и България. Церемонията ще се състои в присъствието на европейския комисар по енергетика Гюнтер Йотингер в сградата на Европейската комисия в Брюксел

Facebook logo
Бъдете с нас и във