Банкеръ Daily

Новини

Бойко Борисов: Станишев унищожи възможностите на държавата да се съпротивлява на организираната престъпност

„Престъпният свят знае методите, движението на документите, знае как работи системата в ДАНС. Службата вече е деградирала и трябва да се преконструира. И за всичко това е виновен Сергей Станишев, заяви премиерът Бойко Борисов, цитиран от правителствената информационна служба. В омразата си към мен, след това към Румен Петков, той просто заличи и унищожи възможностите на държавата да се съпротивлява на организираната престъпност. И аз считам, че е направено с умисъл”, каза ще
премиерът в отговор на журналистически въпроси по време на посещението му в Националния природонаучен музей в столицата. „Можете ли да си представите какво е моралното състояние на състава на тези служби? Тройната коалиция нанесе непоправими щети на държавата – и във финансовото, и в социално, и във всякакво положение. Докато не влезнат престъпниците в затвора, няма как да се повдигне духът на служителите в тая сфера”, заяви още министър-председателят.
Премиерът допълни, че ще изчака решението на прокуратурата по отношение на доклада от ДАНС и тогава ще вземе решение за съдбата на службата. Той отправи призив към лидерите на политическите партии да спрат да говорят по темата. „Ако някой има сигнали, нека ги занесе там, където им е мястото – в прокуратурата”, заяви той.
Министър-председателят информира, че до дни ще оттегли доверието си от бившия председател на ДАНС и настоящ генерален консул в Солун Петко Сертов във връзка със скандала с доклада от службата.
По време на посещението си в Националния природонаучен музей премиерът Борисов откри барелефите на основателя му – Княз Фердинанд и на първия му директор – акад. Иван Буреш. Премиерът преряза лентата и на новата експозиция в зала „Риби”.

Facebook logo
Бъдете с нас и във