Банкеръ Daily

Новини

Бойко Борисов ще наблюдава Съвместната българо-американска летателна тренировка “Тракийска звезда – 2010”

Министър-председателят Бойко Борисов ще посети Авиобаза Граф Игнатиево, където ще наблюдава Съвместната българо-американска летателна тренировка “Тракийска звезда – 2010”. Учението се провежда от 4 до 15 октомври .
В тренировката участват военнослужещи от 22-ра авиационна ескадрила от състава на 52-ро авиационно крило на ВВС на САЩ в Европа /USAFE/ и сили и средства на поделенията от ВВС на Република България.
Основната цел на съвместната тренировка е повишаване на оперативната съвместимост между ВВС на двете страни и на подготовката за работа в международна среда при съвместно използване на договорените съоръжения на територията на Република България. Изпълняват се задачи, включващи въздушни боеве с изтребители, тактически прехвати, бойно маневриране за преодоляване на ПВО, както и отбранителни и настъпателни въздушни операции на тактически фон.
С цел обмяна на опит и запознаване с процедурите, използвани от изтребителната авиация на двете страни, ще се проведат полети от смесени българо-американски екипажи на самолети F-16 и МиГ-29.
По време на летателната тренировка ще бъдат изпълнявани съвместни задачи и със самолети Су-25, РС-9М „Пилатус”, С-27J „Спартан”, вертолети АS 532 „Кугар” и Ми-17, както и с формирования от зенитно-ракетни войски от състава на ВВС.

Facebook logo
Бъдете с нас и във