Банкеръ Daily

Новини

Бойко Борисов: Ще изграждаме още православни храмове

Правителството ще продължи да помага за изграждането на православни храмове в цялата страна. В момента се възстановяват църкви и манастири на стойност около 45 млн. лева. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов след като посети Варна по случай Деня на града - християнският празник Успение Богородично. Той поздрави жителите на общината и беше категоричен, че държавата ще продължи да гарантира европейското развитие на градовете в България.


По време на визитата си премиерът разгледа строежа на православен храм Свети Прокопий Варненски. Храмът се строи от няколко години със средства от дарения. Министър-председателят обеща помощ за довършването на храма и допълни, че вече е отпусната сума в размер на 100 хил. лева за довършване на катедралния храм и в Ловеч. Общата разгърната площ на храм Свети Прокопий Варненски е 3 000 кв. метра. В църквата са предвидени места за развитието на различни видове спорт, както и неделно православно училище.


Министър-председателят Бойко Борисов пусна в експлоатация и реконструирания участък на булевард Ген. Колев и околното пространство във Варна. Проектът е част от ОП Регионално развитие за подобряване на физическата и жизнена среда на община Варна. С неговата реализация се постига подобряване на парковата среда, озеленените площи, детските площадки - 25 600 кв. м, рехабилитиране на пешеходни велоалеи и тротоари - 1 020 кв. м, реконстриуране и рехабилитиране на улични мрежи - 1 510 кв. метра. Реконструирани са няколко улици в района, както и междублокови пространства, като са изградени спортни площадки, зони за отдих, беседки, пейки, уличното осветление. Булевард Ген. Колев е един от най-натоварените в града и в този район редовно се образуват големи задръствания.

Facebook logo
Бъдете с нас и във