Банкеръ Daily

Новини

БОЙКО БОРИСОВ СЕ ЗАКАНИ НА ЧЛЕНОВЕТЕ НА БОРДОВЕ НА ДЪРЖАВНИ ФИРМИ

Следващите месеци ще бъдат най-тежкия период за България. Ние отчитаме, че идваме на власт в най-тежкия период за България и, за да работим действително в името на страната”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти. Той се закани незабавно да спре източването на бюджета през бордовете на държавните фирми.
„Чувам че при Петър Димитров стават някои неща. Утре имам среща във Върховна прокуратура, за да ги предупредя че – дори не смея да си мисля, че е вярно това, което ми казаха – че са им направили за пет години на бордовете на директори договори, че ще бъдат те, с тригодишен срок за предизвестие да ги махнеш. Ако това е истина и са го направили – те да знаят, че от първия ден вярно ще се съдим, но просто не искам да ги видя”, категоричен бе Борисов. Той обеща да прекрати и всички сключени от правителството на тройната коалиция неизгодни договори.
Друг важен приоритет пред Борисов ще бъде изготвянето на нов изборен кодекс. „Ще чуем и другите партии, ние, за разлика от Станишев и ДПС, не искаме да правим закони за ГЕРБ, които да обслужват нас, а искаме да направим такива закони, следващите парламенти да ги приемат и да не ги поправят”, .

Facebook logo
Бъдете с нас и във