Банкеръ Daily

Новини

Бойко Борисов се срещна със световния експерт по мениджмънт и управленски стратегии проф. Робърт Каплан

Премиерът Бойко Борисов се срещна със световния експерт по мениджмънт и управленски стратегии проф. Робърт Каплан, съобщиха от правителствената пресслужба. По време на срещата двамата обсъдиха последиците за България от световната финансова и икономическа криза, възможни мерки за по-бързото излизане от кризата и необходимостта от съставяне на дългосрочни стратегии в сферата на икономиката.
„Инвестициите в инфраструктура, транспорт, образование, енергетика и телекомуникации гарантират стабилност на икономиката и на цялата държава. Разбирам, че това са приоритетите и на българското правителство и приветствам подобни решения”, заяви по време на разговора проф. Каплан. Министър-председателят Бойко Борисов и проф. Робърт Каплан се обединиха около мнението, че основната база от фактори, които осигуряват икономически растеж, включват прозрачна съдебна система, адекватно законодателство в сферата на търговските взаимоотношения, предсказуем данъчен режим и насърчаване на младите хора да стартират собствен бизнес. „Един от основните приоритети на правителството е осигуряване на благоприятна среда за привличане на инвестиции и работим активно в това направление”, заяви пред госта си премиерът Борисов.
Проф. Робърт Каплан е в България за участие в дискусия на тема „Управленски стратегии по време на криза”, която се провежда в хотел „Шератон”.

Facebook logo
Бъдете с нас и във