Банкеръ Daily

Новини

БОЙКО БОРИСОВ СЕ СРЕЩНА С ДЕЛЕГАЦИЯ НА ЕНП

Повече от два часа продължи срещата на кмета на София и лидер на ПП ГЕРБ Бойко Борисов със заместник-председателя на Европейската народна партия (ЕНП) Корин Вортмън-Кул и генералния секретар на ЕНП Антонио Лопес, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.
Проведохме един много добър разговор, каза Корин Вортмън-Кул след срещата. Поздравихме Бойко Борисов за втората му победа на местните избори, допълни заместник-председателят на ЕНП. Тя изтъкна, че депутатите от групата на ЕНП в ЕП работят много добре с депутатите от ГЕРБ и виждат възможности това сътрудничество да продължи като диалог между експертите и между лидерите. Обединението на дясното за следващите парламентарни избори и е много важно и аз вярвам, че ГЕРБ и Бойко Борисов могат да бъдат обединителната сила, каза още Вортмън-Кул и уточни, че за да подкрепи диалога на десните партии, ще проведе срещи и с другите политически партии от десния сектор.
Зам.- председателят на ЕНП информира медиите, че през февруари следващата година на заседание на ЕНП ще бъде разгледана кандидатурата на ГЕРБ, а тя лично е оптимистично настроена за резултатите.
„Нивото на предстоящите срещи при посещението на Бойко Борисов и делегацията от ГЕРБ в Страсбург през следващата седмица е още едно доказателство за важността, която ЕНП и ЕП отдават на партията и нейния лидер”, завърши Корин Вортмън-Кул.

Facebook logo
Бъдете с нас и във