Банкеръ Daily

Новини

Бойко Борисов: С промените в Конституцията и Пакта за финансова стабилност ще гарантираме бъдещите инвестиции в България

Убеден съм, че с промените в Конституцията и Пакта за финансова стабилност ще успеем да гарантираме всички инвестиции и за в бъдеще в България.” С тези думи министър – председателят Бойко Борисов откри днес конференция за българо-американските търговско-икономически отношения в столицата.
„На практика с този документ ще гарантираме и това, че няма да дойдат популисти, които за една година да похарчат парите, каза още Борисов при откриването на форума. Пред бизнеса премиерът изтъкна предимствата да се инвестира в България – запазените, през последните две години, от правителството, най-ниски данъци в Европейския съюз и това, че бизнесът не е бил натоварен. Борисов подчерта още, че кабинетът е запазил строга финансова дисциплина и не се е плъзнал по плоскостта на други страни от ЕС с увеличаване на ДДС и други данъци. Основните акценти в работата на правителството, според министър - председателя, са строгата фискална дисциплина, борбата с корупцията и осигуряването на максимално добър инвестиционен климат у нас.
Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, който също участва във форума, съобщи, че по отношение на Пакта за финансова стабилност вече е получил положителни отзиви в академичните среди в Съединените щати.
„САЩ имат много какво да предложат на България, но и България има какво да предложи на САЩ като климат за инвестиции”, заяви още Дянков.
Според американския посланик у нас Н.Пр. Джеймс Уорлик България вече има най-привлекателната данъчна политика и има квалифицирана и добре образована работна ръка. Това, по думите му, са едни от основните плюсове на страната ни като инвестиционна дестинация, но не може да се остави само на това и България трябва да изтъква своите предимства пред други държави.
„Имаме доверие на България,”каза още Уорлик и прогнозира, че тази година САЩ отново ще са най-големият инвеститор в страната ни.
Министърът на околната среда и водите Нона Караджова отбеляза ясните правила, прозрачността и облекчените режими, които правителството е създало като позитивни условия за бизнес и инвестиции у нас и подчерта, че целта е бизнесът да се чувства по-удобно и да знае, че е обгрижван в страната ни.

Facebook logo
Бъдете с нас и във