Банкеръ Daily

Новини

Бойко Борисов: Росен и Марга, бяха мои министри, на които се карах и давах задачи, от днес нататък да си гледат президенството

Надявам се всички ние да се захванем отново за работа след тази тежка кампаня, защото живеем в най-тежкото време след войната. Било каквото било, Росен и Марга, бяха мои министри, на които се карах и давах задачи, от днес нататък да си гледат президенството.Това заяви премиерът Бойко Борисов на пресконферениця в изборната нощ в НДК.


Ако имаме допирни точки с тях ще бъдат само по работа. Благодаря и голям поклон на българския народ. Няма да крия, че лично аз се съмнявах дали може да се отсее от всичко, което се изливаше от екрана и радиоапаратите, от това как обикаляха опонентите по студиата и сега казват, че имало едва ли не затъмнение и нямали глас, нямало демокрация. Не мога да си представя що за наглост е това да претърпиш такава загуба, такава съкрушителна загуба, да не искаш да поздравиш победителите, това е лошо възпитание. Това не ме удучдва, защото това е манатлитетът на комуниста, да прехвърля на другите хора. Тези, които взривяваха църкви и убиваха хора, комунистите, да са гарант на демокрацията, що за наглост е това? Давам право на Станишев, да ми извади досието, бил съм дете, шестнадесетгодишен, подчертано внук на враг на народната власт, каза още Борисов.


Станишев, твоите кметове червени са имали най-малко двайсет срещи с мен и никой не си е отивал, без да му се свърши работа. Нямате право да подценявате хората, които са гласували за нас. Партията набира скорост и искаме да имаме серизони опоненти. Президентът Първанов се обади, дори Яне Янев, Сидеров, че бием сами. Само преди минути ни поздравиха от ЕНП. Как може да се отправят обвинения, че се мутризира страната, като ти обиждаш всички европейски институции, които ни подкрепят. Благодаря на министрите, на хората, които пестят всяка стотинка и ги слагаме на най-правилните места. Чух нагъл израз преди малко, че кризата дошла с ГЕРБ и ще си отиде с кризата. Това го казва висш функционер на БСП. Знаели сте, че летим към кризата с всичка сила, когато бяхте на власт. Николай Василев е казал, има го записано, че ако харчите така, ще оставим хората на хляб и вода. Какво да кажем за градовете, в които биха БСП, че са купили градовете. На кого помага това. Безспорно социологическите агенции, добри, лоши, месеци преди изборите даваха този резултат и хората го подкрепиха с гласа си. Да на първия тур имаше много неудобства. Утре в 10 ч. имаме приемане на бюджета, ако имате въпроси да ги задавате, защото от утре имаме много работа. В тази изключителна криза се тресе държавата, тресе се Европа, тресе се светът, благодаря на народа, защото оцени какво означава да се тресем и в политическа криза, защото това щеше да означава предсрочни избори. Ще се отнесем отгворно към това доверие, ще се стараем така, че след две години да можем да останем отново пред вас, заяви още премиерът.


Няма да се кандидатирам за президент. Толкова съм се уморил, а имаме и много работа. Заслужвам да си почина до края на живота си. Постъпихме максимално честно. Който да бяхме посочили от ГЕРБ, той щеше да стане президент. Ние избрахме най-доброто. Желая им от сърце успех. Те отлитат от партията, отлитат от нас, защото това е многа важна институция, трябва да защитят реномето й, да надграждат, да не рушат, заяви премиерът.


Поздравявам и тези кметове от БСП, от синята коалиция, от ДПС, които спечелиха, защото за да спечелят, защото хората явно са оценили труда им, каза още премиерът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във