Банкеръ Daily

Новини

Бойко Борисов: Реализирането на големите инфраструктурни проекти ще доведе до увеличение на доходите на населението

„За да има по-високи доходи трябва да има производство, да заработи икономиката, да бъде изградена инфраструктурата, да дойдат инвестициите”. Това заяви в словото си пред делегатите на VІІІ конгрес на КТ „Подкрепа” министър-председателят Бойко Борисов.
Той изрази надежда, че през 2012г. положителните резултатите от вече реализираните проекти ще бъдат факт. Премиерът изтъкна, че въпреки сложната финансова и икономическа ситуация, породена от световната криза, България е страната, която не предприе кризисни мерки като намаляване на пенсии и заплати.
„При сегашното управление усвояването на средствата от Европейския съюз е увеличено с пъти, изплащаме заложените по-високи пенсии от предишното правителство, изграждаме големи инфраструктурни обекти. Няма държава без инфраструктура, в която да се реализират чуждестранни инвестиции” , допълни Борисов.
Пред делегатите на синдикалния конгрес министър-председателят изрази задоволството си от конструктивния диалог в Националния съвет за тристранно сътрудничество, благодарение на който са взети конкретни решения за реформи в областта на пенсионната и здравната системи.
„Отварянето на досиетата на бившата Държавна сигурност показа, че на ключови места в различни сектори и институции има хора, готови при всяка ситуация да прокарват стратегии и тактики, чрез които да бъде спрян устремът на държавата и обществото”, отбеляза още премиерът Борисов. Той допълни, че опитът сега да бъдат оттеглени посланиците на България с установена принадлежност към ДС среща яростна съпротива.
От своя страна президентът на КТ „Подкрепа” д-р Константин Тренчев призова за съпричастност към тайните служби на комунистическия режим да бъдат проверени останалите социални партньори, както и ръководните тела на Светия Синод и на Главното мюфтийство.
В своето изказване пред делегатите на конгреса президентът на синдикалната организация определи целия преход като резултат на добре замислен и до голяма степен осъществен сценарий. „С новото управление социалният диалог,
прекъснат още през 2008 година, беше възстановен и през март 2010 година беше постигнат консенсус между партньорите за 59 антикризисни мерки”, допълни д-р Тренчев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във