Банкеръ Daily

Новини

Бойко Борисов: Правителството ще подкрепя инвеститорите, които имат социална политика и се грижат за опазването на околната среда

„Правителството подкрепя големите вложители, които инвестират и реинвестират средствата си в България, имат социална политика, осигурявайки нови работни места и политика, насочена към опазването на околната среда.” Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на посещението си в „Лукойл Нефтохим Бургас” АД, град Бургас. Там той участва в официална церемония по пускане в експлоатация на инсталации за „Сярно-кисело алкилиране и регенерация на отработената киселина”, „Хидрочистка на бензин” и „Хидрочистка на дизелово гориво”.
В откритите днес инсталации дружеството е инвестирало 660 млн. лв. и предстои да бъдат вложени още 1.3 млрд. щатски долара в следващи подобни проекти. Общият обем на средствата, вложени в модернизирането на нефтопреработвателния завод, надхвърля 1 млрд. щатски долара. Реконструирани са и построени редица производствени обекти в предприятието, внедрена е съвременна автоматизирана система за управление на технологичния процес. Намален е няколко пъти обемът на вредните замърсявания.
Относно нерегламентираната продажба на горива министър-председателят Бойко Борисов е категоричен, че правителството дава отсрочка от още месец и половина, като след изтичането на този срок ще бъдат закрити всички бензиностанции, които не разполагат с фискални апарати.
На официалното откриване на новите установки присъства и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във