Банкеръ Daily

Новини

Бойко Борисов: Правителството изпълнява поетите ангажименти към жителите на Перник

Месец преди откриването на новия театрален сезон през октомври, сцената на общинския театър „Боян Дановски” в Перник трябва да бъде завършена. Такъв ангажимент пред премиера Бойко Борисов и министъра на финансите Симеон Дянков поеха кметът на града Росица Янакиева и управителят на строителната фирма, ангажирана с ремонта на сградата.
До момента държавата е осигурила финансиране в размер на 1.7 млн. лв. за реконструкцията на опожарения през 2004г. театър. С последните 700 000 лв., получени днес от общината, ще бъдат закупени техника и оборудване за въртящата сцена.
„Изпълняваме стриктно поетите към общината ангажименти, както за строителството на магистралата,така и за реконструкцията на театъра”, заяви министър-председателят. Той припомни, че сформирана комисия начело с министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев ще направи оглед в населените места около магистрала ”Люлин”, за да бъдат предприети необходимите действия за възстановяване на инфраструктурата. Премиерът съобщи, че ще съдейства и за ускоряване на работата по изграждане на регионално депо за твърди битови отпадъци в града.

Facebook logo
Бъдете с нас и във