Банкеръ Daily

Новини

Бойко Борисов поздрави новия британски премиер Дейвид Камерън

Премиерът Бойко Борисов поздрави Дейвид Камерън с номинирането му за министър-председател на Великобритания и му пожела да състави силно реформаторско правителство, което да посрещне успешно икономическите предизвикателства, пред които са изправени Обединеното кралство и Европа като цяло. Това съобщиха от правителствената информационна служба.
„Бих искал да Ви уверя в желанието си между нашите правителства да бъде установено тясно сътрудничество на основата на тяхната принадлежност към дясноцентристкото политическо пространство в Европа. Използвам повода, за да потвърдя силната ангажираност на моето правителство с развитието на двустранните отношения, както и готовността ни за по-нататъшно задълбочаване на нашето взаимодействие в района на Западните Балкани и на Черно море в рамките на НАТО и ЕС”, пише министър-председателят Бойко Борисов.
„Надявам се, че в най-скоро време ще имаме възможност за лична среща, за да продължим стратегическия диалог между нашите две държави”, добавя българският премиер.

Facebook logo
Бъдете с нас и във