Банкеръ Daily

Новини

Бойко Борисов: Подкрепата на Полша за членство на България в Шенген е изключително важна

Подкрепата на Полша за членство на България в Шенген е изключително важна, това каза премиерът Бойко Борисов по време на срещата с полския си колега Доналд Туск във Варна.
Тази подкрепа е важна, каза още премиерът, защото следващата година Полша ще приеме председателството на ЕС. Борисов подчерта, че е много важно за момента изграждането на магистрала София - Варна, която българското правителство се опитва да вкара в някоя от европейските оперативни програми.
Премиерът подчерта, че това е било цел и на предишните правителства, но за съжалание неуспешна. За съжаление, поне 10 години няма да има пари в бюджета за магистралата.
Според полския министър - председател голямо впечатление прави решителността на българското правителство да се справи с корупцията и организираната престъпност. По думите на Туск отношенията между България и Полша са на много високо ниво и тази среща е доказателство за това.
Имиджът на България е имидж на една държава, която работи за развитието на всички области, заяви Доналд Туск, предаде БНТ. Туск допълни, че България върви към един бърз път към Шенген и заяви, че Полша ще помогне на страната ни да извърви и този път. Туск добави, че и Полша е минала по този път и знае колко е трудно.

Facebook logo
Бъдете с нас и във