Банкеръ Daily

Новини

Бойко Борисов отрeче да е поемал ангажимент за разбиването на Атака пред американския посланик през 2006-та

Не си спомням през 2006 г. да съм водил някакъв разговор с американския посланик за Атака. Това заяви премиерът Бойко Бросов по време на парламентарния контрол в отговор на питане от Волен Сидеров дали е поемал ангажимент за ликвидирането на националистическата партия пред тогавашния първи дипломат на САЩ у нас Джон Байърли, ако ГЕРБ спечели парламентарните избори. Сидеров цитира секретни грами, публикувани в bdquo;Уикилийксrdquo;.


Г-н Уорлик заяви, че всичко в грамите е истина. Ако това е вярно, и има такава схема за ликвидиране на bdquo;Атакаrdquo;, е добре да го кажете ясно и откровено г-н Премиер. Трябва да кажете дали всички тези действия за разбиване на групата на bdquo;Атакаrdquo;, въздействие върху депутати и удари по дейността на партията са част от този план, заяви Сидеров.


Официалната американска позиция е, че не коментират какво пише в bdquo;Уикилийксrdquo;. Не го коментират, и аз не го коментирам. Опитвам се да защитя ваши позиции, казвал съм и в Европа, че българският национализъм има право за тези позиции, заяви в отговор Бойко Борисов.


Бих казал това, което казвам и на моите съпартийци, че врагът на ГЕРБ си е самият ГЕРБ. Ако вътре в нас нямаме необходимите механизми партията да се очиства от всички, които й петнят името, не са ни виновни другите политически партии, каза още Борисов.


В името на джентълменството казвам - две години съм ви благодарил, че ни подкрепяте; как ще ви благодаря, че ме подкрепяте и ще ви унищожавам, посочи още премиерът.


Американският посланик лъже. Това потвърди премиерът Бойко Борисов от тази трибуна и това трябва да го чуят всички, заяви в заключение Волен Сидеров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във