Банкеръ Daily

Новини

Бойко Борисов открива реконструираните Диализен център и Клиника по токсикология в „ Пирогов

Министър-председателят Бойко Борисов ще открие реконструираните Диализен център и Клиника по токсикология в Пироговrdquo;. На събитието ще присъства и министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов.


В ремонтираните отделения са внедрени и приложени всички животоспасяващи методи на извън бъбречно очистване на кръвта ndash; хемодиализа, перитонеална диализа хемофилтрация, плазмафереза, хемосорбция. Поради остаряване и непригодност на помещенията се е наложило провеждането на основен ремонт с разширяване. В сегашния си вид центърът е разположен на два етажа и се състои от диализни зали и допълнителни помещения. Оборудван е с 20 нови диализни легла; нова висококачествена водно очистваща система с обратна осмоза; 6 нови диализни машини. Клиника bdquo;Токсикологияrdquo; разполага с две отделения ndash; за възрастни и за деца, информационен център и химикотоксикологична лаборатория. Детското токсикологично отделение е единствено на Балканския полуостров. Капацитетът на клиниката е 30 легла, но е с потенциал за лечение на много по-голям брой пострадали.


Ремонтът на Диализния център и Клиниката по токсикология в bdquo;Пироговrdquo; е извършен със средства от държавния бюджет.

Facebook logo
Бъдете с нас и във