Банкеръ Daily

Новини

Бойко Борисов открива почетно консулство на Казахстан в Пловдив

Министър-председателят Бойко Борисов и вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков ще присъстват на откриването на Почетно консулство на Казахстан в Пловдив, което ще се ръководи от Тихомир Трендафилов.
След това двамата ще посетят новата сграда на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”, където ще проведе среща със студентите.
По време на визитата си в гр. Пловдив министър-председателят Бойко Борисов и вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков ще присъстват и на церемонията по първа копка на Учебно спортно-тренировъчната зала на ПУ. Многофункционалната зала ще бъде изградена на собствен терен от 17 617 кв. м.
Строителството ще отнеме една година, като инвестицията е в размер на 4 млн. лв. Първият етап на проекта обхваща строителството на спортното съоръжение. Сградата ще е на 2 етажа със застроена площ от 3 120 кв. м. и обща разгърната площ от 4 150 км. м. Височината на съоръжението е 13 метра, което позволява практикуване на всички видове спорт, в това число и на художествена гимнастика. На прилежащия терен ще бъдат изградени футболно игрище, игрища за волейбол, баскетбол, хандбал и други. Следващите етапи предполагат строителство на нов учебен корпус и общежития.

Facebook logo
Бъдете с нас и във