Банкеръ Daily

Новини

Бойко Борисов откри Шестата световна среща на българските медии във Виена

„В момента работна група подготвя предложения за промени в Закона за задължителното депозиране на печатни и други произведения”, съобщи министър-председателят Бойко Борисов при официалното откриване на Шестата световна среща на българските медии във Виена. „С промените ще заложим текстове, изискващи категоричното посочване на собствениците на средствата за масова информация”, поясни премиерът и допълни, че кабинетът ще предложи и нов закон, регламентиращ дейността на електронните медии.
Той посочи, че правителството активно търси възможности за пълно усвояване на средствата, отпуснати от Европейската комисия за медиите. Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че разчита на експертната помощ на представителите на медиите, за да могат средствата за масова информация, особено в условията на икономическа криза, да разполагат с подобно финансиране. „Имам опасение, че предишното правителство така е изразходвало парите по това перо, че те изобщо не са стигнали до медиите, а са били оползотворени от рекламни и PR агенции”, каза премиерът.
Шестата световна среща на българските медии официално беше открита от Бойко Борисов в присъствието на кмета на София Йорданка Фандъкова и градоначалника на Виена Михаел Хойпл. Двамата отбелязаха, че провеждането на форума е прекрасна възможност за създаване на нови контакти и взаимоотношения, които да допринесат за развитието на двете европейски столици.
Гости и участници в четиридневните дискусии ще бъдат още министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев и министърът на културата Вежди Рашидов. Събитието е организирано от Българската телеграфна агенция и Асоциацията на българските медии по света.

Facebook logo
Бъдете с нас и във