Банкеръ Daily

Новини

Бойко Борисов откри нов NEWSROOM в Българската национална телевизия

„Петдесет години не са много, БНТ е млада телевизия, мой връстник и аз й пожелавам да продължава да се развива все така успешно”. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който откри нов новинарски комплекс в Българската национална телевизия по случай 50-годишнината от създаването й.
Министър-председателят получи в знак на благодарност от директора на БНТ Уляна Пръмова юбилейна монета с логото на телевизията. „Това е първият човек, който получава този почетен знак”, заяви Пръмова и пожела на колегите си бързо „да влязат в крак” с новата технология, която ще ползва NEWSROOM-ът.
Преди две години в качеството си на кмет на София г-н Борисов откри новите цифрови видеомонтажни апаратни в телевизията, които работят със същата система
В отговор на журналистически въпрос, свързан с информацията за нахлуване на органите на реда в Русия в жилищни блокове в Българския център на промишлеността в Москва, премиерът заяви, че законно те нямат право да влязат там. Той обаче допълни, че ако има ако разследват престъпление или издирват извършител, по никакъв начин няма да създаде напрежение на руските си колеги.

Facebook logo
Бъдете с нас и във