Банкеръ Daily

Новини

Бойко Борисов откри най-модерната родилна зала в България

Министър-председателят Бойко Борисов, министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов и директорът на Университетска болница „Майчин дом” доц. Златков прерязаха лентата на най-модерната родилна зала в България. Тя е реновирана и преоборудвана с 2.6 млн. лв. от държавата и 400 хил. лв. собствени средства на лечебното заведение, което е най-голямата и най-старата университетска акушеро-гинекологична болница у нас.
Според министър Константинов клиниката е „на световно ниво”. В нея са обособени осем самостоятелни родилни зали, осигуряващи необходимия комфорт за родилките и техните близки. Залите разполагат с модерни реанимационни колони, които дават възможност при нужда да се 2807_PM-AG01.JPGпревърнат в операционни. Осигурени са условия за първична реанимация и грижа за новородените. За първи път у нас се въвежда централна мониторна система за наблюдение на детските тонове и на родилките. Отделно е изграден нов операционен блок с две операционни и реанимационен сектор. Централната климатизация и ултравиолетовите облъчватели осигуряват необходимия микроклимат и антимикробна среда за успешна борба с вътреболничните инфекции.
„Направеното говори най-добре. Мога да ви уверя, че въпреки кризата методично даваме на всички важни звена в държавата достатъчно пари”, каза премиерът Борисов. Той съобщи, че през септември ще бъдат отпуснати още средства за модернизация на отделенията.
Министър Константинов посочи, че предстоящите ремонти са за близо 2,4 млн. лв. и ще бъдат основно в реанимацията, както и за осигуряване на достъп на родилките до сградата и от друго място. Премиерът Борисов поиска да се направи и нов подход за линейките, тъй като сегашният не е добър.

Facebook logo
Бъдете с нас и във