Банкеръ Daily

Новини

Бойко Борисов: Опитваме се да вдигаме минималните работни заплати и пенсиите

bdquo;Опитваме се да вдигаме минималните работни заплати, пенсиите, финансираме най-големите инфраструктурни проекти. За да има за всички, трябва да работят всички, и парите да не се харчат по начина, по който го правеше Тройната коалиция. Ако тези пари не са били похарчени, сега щеше да имаrdquo;. Това заяви пред журналисти премиерът Бойко Броисов.


Той за пореден път припомни, че при обявен от Тройната коалиция 4 милиарда излишък, правителството на ГЕРБ е заварило 1 милиард дефицит в бюджета. Борисов визира заварените борчове по сделките за купуване на нови мотриси, нови хеликоптери и нови правителствени самолети.


Да похарчиш 100 милиона, за да направиш водно огледало в Кърджали, вместо да ги дадеш на майките, така се прави социално неравенство, категоричен бе премиерът.


Оценката я дават рейтинговите агенции, а те всички повишават кредитния рейтинг на България. Спестяванията на гражданите в банките минаха 32 милиарда лева. В същото време ние строим огромни проекти, повечето от които вече са пуснати. Това зави премиерът по повод оценка на Ройтерс, че правителстовто на ГЕРБ се е провалило да направи по-добър живота на българите.


Той още веднъж сравни свършеното от предишното и сегашно правителства. Според него хората пред урните, със своя вот, ще кажат най-добре кой е по добър управник, като си спомнят кой какво е направил. Аз ще застана до моите обекти и до това, което съм произвел през тези три години и половина. Да застане и Станишев до неговите, заяви още Бойко Борисов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във