Банкеръ Daily

Новини

Бойко Борисов: Оценките за напредъка на България показват, че политическата воля за реформи не е кампанийна

Годишният доклад на Еврокимисията за напредъка на България по механизма за сътрудничество и оценка е обективен и подробен анализ на постигнатото през последната година. Правителството приема със задоволство оценката, че е запазило трайна политическа воля, решителност и ангажимент за продължаването на процеса на реформи.
Това е приятелски и партньорски доклад. Особено важна в него е оценката, че политическата воля за реформи не е кампанийна, е заявил министър-председателят Бойко Борисов. По думите му България приема отправените от Еврокомисията конструктивни препоръки и ще продължи устойчиво да напредва, така че реформите да бъдат необратими.
Обществото очаква промени и мога да ви уверя, че усилията на правителството ще продължат и в следващите месеци и години, допълва Борисов. Според премиера осъществяването на стратегията за съдебна реформа е от първостепенно значение, а подобряването на отчетността и професионалната практика в съдебната система и разследващите органи са важни, с оглед постигане на убедителни резултати в борбата с корупцията и организираната престъпност.

Facebook logo
Бъдете с нас и във