Банкеръ Daily

Новини

Бойко Борисов обсъди с шефа на съюзното командване на НАТО сътрудничеството между страната ни и алианса

Сътрудничеството между страната ни и НАТО обсъди министър-председателят Бойко Борисов на едночасова среща с върховния главнокомандващ Съюзното командване по операциите на алианса адмирал Джеймс Ставридис, съобщиха от правителствената пресслужба. По време на разговорите двамата акцентираха върху членството на България в НАТО и политическите и икономическите отношения между държавите от Балканския полуостров.
„Работата ви, г-н Борисов, е добре позната в САЩ. Свършили сте отлична работа в тази част на света. Сътрудничеството ни с България и в рамките на НАТО, и в отношенията със САЩ е много добро и ще се радваме то да продължи и да се развива”, заяви по време на срещата адмирал Ставридис. Върховният главнокомандващ Съюзното командване по операциите на НАТО предаде на министър-председателя Бойко Борисов специалните благодарности на посланика на САЩ в България Н. Пр. Джеймс Уорлик за личната ангажираност на Борисов в борбата с корупцията, организираната престъпност и съблюдаването на законовия ред в държавата.
„Страната ни ще продължи да бъде активен партньор и надежден съюзник на страните членки на НАТО”, заяви след срещата премиерът Борисов. На нея присъстваха министърът на отбраната Аню Ангелов и началникът на отбраната ген. Симеон Симеонов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във