Банкеръ Daily

Новини

Бойко Борисов обсъди с ръководството на АБРО процеса на телевизионната цифровизация

Министър-председателят Бойко Борисов прие днес членовете на Управителния съвет на Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори (АБРО), с които обсъди процеса на въвеждане на наземното цифрово телевизионно радиоразпръскване.
Изпълнителният директор на АБРО Гриша Камбуров изрази мнението на колегите си, че сегашната нормативна уредба, приета от миналото правителство, създава ограничения пред операторите и забавя цифровизацията. В тази връзка беше коментирана и създадената от премиера Борисов работна група за изготвяне на проект за промени в Закона за радиото и телевизията, чийто председател е заместник-министърът на културата Димитър Дерелиев. С тях трябва да се въведат разпоредбите на Директива 2007/65/ЕО, която се отнася до упражняването на телевизионна дейност. Сред експертите, които работят по законопроекта, е и Гриша Камбуров.
Нямам фаворити сред вас, нямам и никакво намерение да правя медии, така че всичко, което е конструктивно, би улеснило работата ви и е възможно да се реализира, ще бъде взето под внимание, заяви министър-председателят. Той покани ръководството на АБРО на следваща среща, в която участие да вземат и вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, заместник-министър Дерелиев и председателят на КРС Веселин Божков. На нея представителите на асоциацията трябва да направят конкретните си предложения по обсъжданите днес теми.
imageimageАрхив Новиниimageimage

Facebook logo
Бъдете с нас и във