Банкеръ Daily

Новини

Бойко Борисов обсъди пакта „Евро +” с шефа на Европейската федерация на профсъюзите Бернадет Сегол

Възможностите за разкриване на нови работни места, чрез привличане на повече инвестиции, начини за повишаване на доходите на гражданите и за подобряване на събираемостта на данъци и такси от страна на държавата обсъдиха премиерът Бойко Борисов и генералният секретар на Европейската федерация на профсъюзите Бернадет Сегол на среща в Министерския съвет. Тема на разговорите беше и пакта „Евро +”.
„Поздравявам ви за водената фискална политика и ниския дефицит на България, постигането на който за много страни е мечта”, заяви Бернадет Сегол и допълни, че в европейската централа са доволни от „добрия социален диалог на национално равнище”.
Бойко Борисов запозна госта си с данъчната политика на правителството, данните за значително повишения износ на страната ни и по-бързия темп на усвояване на средства от еврофондовете, спрямо предходния кабинет. Премиерът информира г-жа Сегол и за повишения наскоро кредитен рейтинг на България.
Според Борисов е време Европа да започне да спазва финансова дисциплина и изискването за максимален бюджетен дефицит от 3 % от БВП. „Нашата политика е колкото произведем, толкова да харчим”, заяви премиерът. „В мое лице и в лицето на кабинета имате добронамерен партньор. В разговорите си в тристранния съвет и по време на лични срещи с ръководителите на двата български синдиката винаги сме приемали работещи предложения от страна на профсъюзите”, допълни министър-председателят.
Участие в среща взеха министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов и президентите на КНСБ и КТ „Подкрепа” Пламен Димитров и проф. Константин Тренчев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във