Банкеръ Daily

Новини

БОЙКО БОРИСОВ ОБЕЩА 1,5 МЛРД. ЕВРО ОТ ЕС ЗА ИКОНОМИКАТА НА СОФИЯ

В близката година и половина ще осигурим 1-1.5 милиарда евро от фондовете на ЕС за икономиката в София, съобщи при откриване на завод за арматура в с. Мировяне кметът Бойко Борисов.
Водят се преговори с Европейската инвестиционна банка за голяма част от парите и във време на икономическа криза ще подпомогнем фирмите, които се занимават с инфраструктура, добави той. Парите ще бъдат за метрото, за седем естакади и за откриване на търговска улица под Ларгото, както и за завода за битови отпадъци, уточни кметът.
От 17 юни ще гарантираме пари за строителството на седем естакади по Околовръстното шосе, на булевардите Европа и България, до телевизионната кула и на други места, посочи Борисов, цитиран от БНР.
Ще намерим пари за емблемата на НАТО, която традиционно стои пред президентството, добави кметът. Правителството даде 15 милиона лева за комуникационна стратегия, а трябва да се осигурят 4-5 милиона лева за довършване на Южната дъга на Околовръстното шосе, посочи кметът. Въпреки това ние пари ще намерим и отсечката ще бъде направена, каза Борисов.
Можем да бъдем доволни от Европейския съюз, който финансира нашите проекти, без тези пари ние щяхме да останем на досегашното си ниво, каза кметът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във