Банкеръ Daily

Новини

Бойко Борисов: Максимално бързо да се проведе референдума

Максимално бързо да бъде проведен референдумът за АЕЦ Беленеrdquo;, а дебатите да влязат в парламента веднага. За това призова премиерът Бойко Борисов във Велико Търново, където участва в откриването на новия подход към крепостта Царевец.


Според него най-важният въпрос в дискусията за размразяване на проекта за втора ядрена централа е откъде ще се вземат нужните за целта 22 млрд. лева, колко след това ще струва токът и къде ще отива отработеното ядреното гориво. Ще е важно тогава българинът много внимателно да си направи сметката, когато си дава гласа bdquo;заrdquo; или bdquo;противrdquo;, заяви още Бойко Борисов.


Той отново обвини бившия премиер Сергей Станишев, че не е подписал за строежа на Белене когато в държавата е имала достатъчно финансови ресурси. Той каза, че към него време, когато е трябвало да подпише за АЕЦ bdquo;Беленеrdquo;, той е искал да запази интересите на България и затова не е подписал. Друг е въпросът какво се е променило през това време, за да ги подпиша аз. Защо той не ги е подписал тогава и чии интереси е защитил, попита риторично Борисов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във