Банкеръ Daily

Новини

Бойко Борисов инспектира строежи в Пловдив и Ивайловград

Министър-председателят ще инспектира в Пловдив довършителните дейности от строежа на Спортния комплекс с покрит колодрум bdquo;Цар Симеонrdquo;. С решение на Министерския съвет бяха отпуснати средства на общината за придобиването на правото на собственост, доизграждането на комплекса и въвеждането му в експлоатация.


Борисов ще посети и училище bdquo;Св. Патриарх Евтимийrdquo; в града, където предстои да бъде изградена многофункционална спортна зала. Подобни съоръжения ще има в още 9 училища в различи области на страната, като за обособяването им правителството одобри отпускането на до 10 млн. лева.


По-късно през деня премиерът ще открие изграденото ново крило към сградата на СОУ bdquo;Христо Ботевrdquo; в Ивайловград. Необходимостта от събаряне и премахване на съществуващата пристройка беше наложително, заради появили се пукнатини в резултат на свлачищни процеси в района. Финансирането на проекта е осигурено от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет, а средствата са в размер на 1.5 млн. лева.


По време на визитите си министър-председателят ще бъде придружаван от министрите Симеон Дянков, Делян Добрев, Сергей Игнатов, Свилен Нейков и директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във