Банкеръ Daily

Новини

БОЙКО БОРИСОВ ИНСПЕКТИРА РАЗШИРЕНИЕТО НА СТОЛИЧНОТО МЕТРО

Кметът на София Бойко Борисов днес в 12.00 ч. ще посети участъка от разширението на метрото от стадион Васил Левски до площад Света Неделя. Участъкът е предвиден за завършване през есента на 2009 г.
Той ще разгледа изградените тунели и релсов път на трасето от дрезина. Трасето е с дължина 2 км и има изградена метростанция пред Софийския университет „Св. Климент Охридски”. По време на обиколката си кметът ще се информира за напредъка на строителните работи в участъка –изпълнение на конструкциите, на довършителните работи на тунелите и метростанцията, на релсовия път и контактната мрежа. Кметът ще инспектира и започнатия монтаж на оборудването на системите за управление и функциониране на метрото.
По късно в 12.45 ч. в сградата на Софийското метро на бул. „Тодор Александров” кметът ще открие модерен диспечерски център за управление на Софийското метро.
Новият диспечерски център е оборудван със съвременни технически средства – професионални компютри, контролери и видеостени за диспечерско управление на движението и на системата на електроснабдяване на метрото. Чрез уникален софтуер и оптична преносна система за осигуряване на управлението на метрото в диспечерския център се пренасят и обработват сигнали на системите за транспортна автоматика електроснабдяване и други . За ефективното диспечерско управление на метрото са изградени връзки с метровлаковете, метростанциите и тунелите посредством системи за радиовръзка, диспечерски връзки и видеонаблюдение. Проектирането, софтуерното обезпечаване и изпълнението на системите за управление е извършено изцяло от български фирми – ДИСИ и ИТА инженеринг. Използваното оборудване е от водещи световни фирми- Митцубиши, IBM, Сименс, Ериксон , Капш .

Facebook logo
Бъдете с нас и във