Банкеръ Daily

Новини

Бойко Борисов инспектира Лот 4.1 на „Тракия”

Министър-председателят Бойко Борисов ще инспектира новоизградения участък на магистрала bdquo;Тракияldquo;, по който след 12 часа ще бъде пуснато движението в посока София-Бургас. Лявото платно на участъка ще бъде въведено в експлоатация в неделя, 26 август. Инспекцията ще включва и проверка на новоизграденото кръгово кръстовище на bdquo;Петолъчкатаldquo;.


Премиерът ще бъде придружен от министрите на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и от председателя на Управителния съвет на АПИ инж. Лазар Лазаров.


Лот 4.1 включва отсечката от пътен възел Ямбол до п.в. Зимница. Изпълнител на проекта е Сдружение bdquo;Тракия ІVrdquo; ДЗЗД, а консултант ndash; bdquo;План инвест ndash; Пловдивинвест ndash; ЛОТ4rdquo; ДЗЗД. Авторският надзор се осъществява от Обединение bdquo;Виаплан-Бурдаrdquo;.


Новоизграденият участък е с дължина 14,8 км и е на стойност 85 млн. лв. с ДДС. Финансирането е осигурено по Оперативна програма bdquo;Транспортrdquo; и със средства от държавния бюджет.

Facebook logo
Бъдете с нас и във