Банкеръ Daily

Новини

Бойко Борисов и президентът на Европейската тенис асоциация Жак Дюпре ще масовизират тениса у нас

Възможностите за бъдещо сътрудничество и варианти за масовизиране на тениса у нас обсдъди министър-председателят Бойко Борисов с президента на Европейската тенис асоциация (Tennis Europe) и вицепрезидент на Международната федерация по тенис (ITF) Жак Дюпре, който е на посещение у нас. Участие в разговора взеха и представители на Борда на директорите на асоциация Tennis Europe, както и президентът на Българската федерация по тенис (БФТ) Стефан Цветков.
По време на срещата беше подчертана необходимостта от подпомагане развитието на младите таланти в областта на тениса у нас. Жак Дюпре подкрепи намеренията на БФТ за изграждане на модерен тенис център и изрази благодарност към ръководството на федерацията за свършената през последните години работа в тази насока. „В спорта е бъдещето”, заяви президентът на Европейската тенис асоциация. През септември 2010 г. с правителствено решение федерацията получи тенис комплекс „Академик” в Борисовата градина за ползване под наем за срок от 10 годни. Базата се предоставя за изграждане на национален тенис център.
Президентът на Tennis Europe и вицепрезидент на Международната федерация по тенис Жак Дюпре, както и представители на най-влиятелните тенис организации в света – Асоциацията на тенисистите професионалисти (APT), Женската тенис асоциация (WTA), Международната федерация по тенис (ITF), Европейската тенис асоциация (Tennis Europe), са на посещение в България по повод провеждането на Европейската конференция за професионален тенис (Pro Tennis Conference).

Facebook logo
Бъдете с нас и във