Банкеръ Daily

Новини

Бойко Борисов: ГЕРБ е в отлична кондиция

Партия ГЕРБ е в много добра кондиция, отлична кондиция, обяви лидерът и Бойко Борисов.


Мисля, че от 97 депутати двама са около 2%. Това не ме тревожи. В рамките на този парламент тяхното напускане няма никакво значение. Партията е в много добра кондиция.


И 20 да напуснат - не ме интересува. ГЕРБ ще е по-силен на следващите избори и пак ще ги победим. Ние сме си направили своите изводи по издигането и утвърждаването на кадри. Ще гледам вече по-прецизноrdquo;, каза Борисов пред Нова телевизия.


По думите на бившия премиер, вече 7 месеца ДПС и Ахмед Доган правят неимоверни усилия да извадят депутати от ГЕРБ.


Той заяви още, че в партията не са контролирали никого. bdquo;Компромати излизат само срещу нас, срещу никой другrdquo;, обясни Борисов.


На въпрос не е ли проблем, че кадруването в партията е оставено в ръцете на Цветанов, Борисов каза, че четири години се е занимавал да строи магистрали, естакади и зали. Той бе категоричен, че няма да се раздели със заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов заради кадровата политика.


Вярвам му. И той като всички хора допуска грешки. Цветанов е направил и прави много за ГЕРБrdquo;, каза Борисов. Лидерът на ГЕРБ отказа да коментира и съдебните процеси срещу Цветанов, bdquo;докато не се докаже, че той е невиненrdquo;.


Във връзка с неявяването си на изслушване в парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси, ръководена от лидера на Атака Волен Сидеров, Борисов обясни: bdquo;Тези хора не са спечелили изборите. Когато спечелят БСП, ДПС и bdquo;Атакаrdquo;, тогава ще ме привикват. Как ще оставя да ме привикват. Ще ме вика Сидеров да ме разпитва.rdquo; По темата с офшорната фирма с участието на Борисов и Цветелина Бориславова, лидерът на ГЕРБ каза: bdquo;Другите имат по 100 фирми, аз имам една четвърт преди години, какво да коментирам. Документите се проверяват и нещата се изясняват.rdquo;


Преди гостуването на Борисов пред сградата на телевизията се събра група протестиращи граждани. Те носеха плакати bdquo;ГЕРБ = СИКrdquo;, bdquo;Боко добре дошъл в твоята телевизияrdquo;, и други.

Facebook logo
Бъдете с нас и във