Банкеръ Daily

Новини

Бойко Борисов: Държавата постепенно излиза от кризата

Държавата постепенно излиза от кризата и се надявам тя да остане бързо зад нас. Пътят за това е инвестиции и работа. Това е казал министър – председателят Бойко Борисов при откриването на нови производствени мощности във флотационната фабрика на фирма Aurubis в Пирдоп. Информацията е от пресцентъра на Министерския съвет.
През последната година правим всичко за хората и за това да има повече инвестиции у нас. Всеки ден откриваме обекти за стотици милиони лева, с което разкриваме нови работни места и то във време на финансово – икономическа криза, е подчертал още Борисов.
Разширението на фабриката в Пирдоп възлиза на 30 млн. лева, а проектът е реализиран в рамките на по-малко от 18 месеца.
Новите мощности ще увеличат капацитета за преработка на шлаки на завода с 30%, а на обогатената мед – до 800 хил. тона годишно.
От приватизацията на завода в Пирдоп до момента са инвестирани 350 млн. евро за модернизация на процесите, както и още 80 млн. евро в подобряване на параметрите за влияние върху околната среда съгласно Европейските директиви.
На събитието са присъствали и Н.пр.Посланикът на Федерална Република Германия Матиас Хьопфнер и министърът на околната среда и водите Нона Караджова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във