Банкеръ Daily

Новини

Бойко Борисов: Думите отлитат, а пътят остава

Думите отлитат, а пътят остава. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който откри обновената отсечка през Стара Планина, свързваща Елена с Твърдица.


3 млрд. и половина, 4 млрд. излишъци имаше при Тройната коалиция, а този път Твърдица-Елена струва 11 милиона. Направете си проста сметка колко такива пътища трябваше да има в България, за да ги видите тези пари къде са отишли при предишното правителство, каза още министър-председатилят..


Може да съм по-притеснен за тези избори, но след 10 години всички вие ще кажете браво, че тогава в най-голямата криза се стегнахме и си направихме инфраструктура, заяви още Бойко Брисов.


Отварянето на прохода ще допринесе за по-доброто развитие на туризма в региона. Това заяви министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова. Тя припомни, че проходът е строен преди 50 години , но от 15 години е затворен заради лошото състояние. Министърът уточни, че правителството е отпуснал допълнително половин милион лева за ремонтиране на допълнителни пътни отсечки, които ще свързват прохода с Магистрала Тракия.


По думите на министър Павлова проходът е важен и за привличане на туристи в региона и развитие на туристическия бизнес. bdquo;Именно с развитието на туризма ще дойдат повече приходи, заетост и работни места в региона, а това е още по-важно за правителствотоrdquo;, заключи министърът.


Проходът е дълъг около 40 километра и не е ремонтиран повече от 30 години. Стойността на ремонта е над 11 000 000 лв., осигурени от Републиканския бюджет по програмата Поддържане на републиканската пътна мрежа.


Строително-монтажните дейности са продължили шест месеца и са изпълнени от фирмите Строително поддържане на пътища- Сливен и Пътни строежи -Велико Търново.

Facebook logo
Бъдете с нас и във