Банкеръ Daily

Новини

Бойко Борисов: Добрата инфраструктура ще допринесе за възстановяване на икономиката на страната

„Магистралите, добрата инфраструктура и пътищата ще допринесат за възстановяване на икономиката на страната.” Това каза министър – председателят Бойко Борисов в село Осиково, община Девин, където днес откри официално реконструирания единствен път за селото.
По думите на премиера наличието на пътища ще спре обезлюдяването на селата, защото добрата пътна инфраструктура ще даде възможност на младите хора да завършат образованието си и да развиват свои бизнес. Според министър - председателя това от своя страна ще доведе до повече приходи от данъци, а от тук и до повишаване на заплатите и пенсиите.
Пътят за село Осиково се асфалтира за първи път, след като преди около 50 години хората от селото сами си прокарват път, който им е единствената връзка с останалата пътна мрежа. Новият участък е с дължина 9 километра и струва 3 млн.лв.. Средствата са осигурени от дарение на НЕК в размер на 1.8 млн.лв., а останалата част – от австрийската компания „Алпине Бау”.
„Рядко има път, който да е от такова огромно значение за едно населено място, като този за село Осиково”, каза по време на събитието министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.
Пред жителите на селото министър – председателят съобщи още, че поема инициативата и за финансиране изграждането на църква в Осиково, тъй като старата е била разрушена още преди години.
„Важен е етническият мир в страната и всички ние трябва да живеем в съгласие”, каза в заключение премиерът Борисов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във