Банкеръ Daily

Новини

BMW Group и Sixt AG създават смесено дружество DriveNow за споделено ползване на премиум автомобили

BMW Group и Sixt AG създават първото по рода си смесено дружество под името DriveNow, което ще предлага временно ползване (car sharing) на премиум автомобили. Дейността на дружеството ще започне от началото на април 2011 г. първоначално в Мюнхен, а по-късно и в други градове. Двете компании ще предлагат съвместна услуга, която предоставя гъвкави възможности за ползване на премиум автомобили, които могат да бъдат ангажирани и след това освобождавани на място удобно за клиента, разграничавайки се от всички съществуващи конкуренти към момента на пазара.
BMW Group и Sixt AG ще притежават равни дялове от 50% в новосформираното дружество, като BMW Group ще предоставя премиум автомобили и технологии, а Sixt AG – премиум обслужване, опит в отдаването на автомобили под наем, IT системи и цялостна мрежа за регистрация на клиенти.
BMW Group ще предлага DriveNow под новата суб-марка BMW i, която обхваща иновативни услуги за мобилност и има за цел да затвърди позицията на BMW, като иновативен и устойчив бранд.

Facebook logo
Бъдете с нас и във