Банкеръ Daily

Новини

БЛС КАНИ ЗДРАВНАТА КАСА НА ПРЕГОВОРИ ЗА НРД 2008

В изпълнение на договореностите между управителните съвети Българският лекарски съюз и НЗОК, с писмо от 13.12. УС на БЛС покани управителния съвет на Касата за продължаване на преговорите по Националния рамков договор за 2008 на 17 декември от 15ч. в НЦООЗ, бул. Иван Гешов , съобщиха от съсловната организация.
Във връзка със заседанието УС на БЛС още веднъж настоява да получи ново предложение от страна на НЗОК с минимум 20% завишаване на цените на НЗОК като база за по-нататъшно сближаване на позициите на двете страни, както и становище по предложените от БЛС текстове в глава “Контрол и санкции”.
Това бе и позиция на 44 извънреден събор като условие за продължаване на преговорите.
Поради факта, че досега НЗОК не е предложила такова завишение, не е изразила готовност да се предоговори глава “Контрол и санкции”, както и поради намерението със Закона за бюджета на НЗОК да се заобиколи договорното начало, УС на БЛС в изпълнение на решенията на 44 извънреден събор свика нов извънреден 45 събор на 19.12.2007 г., който да реши какви действия да предприеме съсловието.
Считаме, че това заседание дава възможност НЗОК да излезе с конструктивни предложения, които да бъдат обсъдени и евентуално приети от Събора.

Facebook logo
Бъдете с нас и във