Банкеръ Daily

Новини

БЛИЗО 500 ГОСТИ СЕ ОЧАКВАТ НА КОНГРЕСА НА НДСВ В ГАБРОВО

На Четвъртия редовен конгрес на НДСВ ще бъдат приети отчет на партията, промени в Устава, предизборен манифест и три резолюции – за реформата в системата на вътрешния ред, за активната позиция на партията срещу купуването на изборни гласове, мерки за защита от световната икономическа криза. Това каза днес по време на редовния седмичен брифинг на царистите Христина Христова в качеството си на председател на щаба за подготовка на конгреса на партията. В момента има работни групи – по устава, за името на партията и за предизборния манифест, информира още Христова и уточни, че продължава да тече срокът за набиране на предложения от членовете на НДСВ за промени в Устава до 10 октомври. Конгресът е редовен конгрес и ще се проведе на 18 октомври, в зала „Орловец” в Габрово.
Очакват се над 500 гости от политически партии, обществени организации, ведомства, медии и социологически агенции, съобщи още Христова.
Досега протичаше изборната кампания за делегати в цялата страна. Проведоха се 31 областни делегатски събрания по ред, правила и график утвърдени от съда и са избрани 1200 делегати, отчете Христова. Демографската и професионална картина на делегатите за конгреса на НДСВ също е ясна – 664 мъже и 536 жени, една четвърт от делегатите са млади хора до 35 години, повече от половината са предприемачи и представители на малкия и среден бизнес, голяма част са от администрацията – заети в сферата на образованието, здравеопазването и земеделски производители.
Покани за участие в конгреса са изпратени на партньорите на НДСВ от Либералния интернационал, от Европейската либерално-демократична и реформистка партия, от Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ), от редица сродни партии в Европа, както и до деветимата либерални комисари на Европейската комисия. Досега участието си са потвърдили либералните партньори на НДСВ от Испания, Хърватска, от Европейската либерална младежка асамблея, от Европейската либерално-демократична и реформистка партия, еврокомисарят по въпросите на потребителите Меглена Кунева.
Конгресът ще направи анализ и оценка на това, което НДСВ прави, участвайки в управлението – дали отстоява в достатъчна степен либералните ценности и предложенията си, заложени още в коалиционното споразумение и в програмата на правителството, анализ и оценка на изминатия път, на постиженията на нерешените задачи. Ние отиваме на този конгрес единни, с добро самочувствие и решени да следваме нашите либерални идеи в различни политики, заяви Христина Христова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във