Банкеръ Daily

Новини

БЛИЗНАКОВ УЧАСТВА ВЪВ ФОРУМ НА НАТО

Министърът на отбраната Веселин Близнаков ще участва в неформалната среща на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО, която ще се проведе на 24 и 25 октомври в Нордвайк, Холандия. В българската делегация са включени заместник-началникът на Генералния щаб на Българската армия по операциите и подготовката генерал-лейтенант Галимир Пехливанов и постоянният представител на Република България в НАТО Любомир Иванов.
Развитието на операциите в Афганистан и Косово и процесът на трансформация на Алианса ще са основни теми в дискусиите на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО.
На специална сесия министрите на отбраната на 37-те държави, участващи в операцията в Афганистан, афганистанският министър на отбраната Абдул Рахим Вардак, представители на ООН, Световната банка и Европейския съюз ще обсъдят хода на операцията, обучението на Афганистанската национална армия, дейността на провинциалните тимове за възстановяване.
В рамките на Съвета НАТО-Русия ще бъде направен преглед на инициативите за военно сътрудничество между Русия и Алианса и ще се дискутират текущи проблеми на международната сигурност.

Facebook logo
Бъдете с нас и във