Банкеръ Daily

Новини

Близки на задържаните в Испания в информационно затъмнение

Семействата и близките на задържаните 21 български моряци в Испания, спешно търсят съдействие и информация от държавните институции.


Миналата седмица те бяха арестувани, след като в техния кораб Св. Николай бяха открити 3 тона кокаин.


Заради проблема роднините са изпратили открити писма до премиера Бойко Борисов, вътрешния министър Цветан Цветанов, председателя на парламента Цецка Цачева и министъра на външните работи Николай Младенов.


Желаем дипломатическото представителство на България в Кралство Испания, да установи правния статут на нашите близки, необходимостта от наемане на адвокати, както и тяхното физическо и психическо състояние. Имайте предвид, че членове на екипажа имат нужда от лекарствени продукти. Надяваме се, с вашата помощ, те да бъдат осигурявани, пишат близките на задържаните българи.


В писмата си те припомнят думите на премиера Бойко Борисов, който заяви, че службите не са имали възможност да информират техните близки за предстоящата полицейска операция, за да слязат по-рано от кораба.


Изхождайки от Вашите думи, г-н министър-председател, че е не е имало начин българските служби да информират нашите съпрузи, синове и деца, за превоза на наркотици, вярваме, че те са невинни!, пишат още роднините. Семействата искат и лична среща с Бойко Борисов.


Очаква се тази седмица по време на среща между вътрешния министър Цветан Цветанов с испанския му колега да стане ясно дали процесът срещу задържаните българи ще бъде воден у нас или в Испания.

Facebook logo
Бъдете с нас и във