Банкеръ Daily

Новини

БИЗНЕСЪТ ВРЪЧВА БЯЛА КНИКА НА СТАНИШЕВ

Председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Иво Прокопиев ще връчи на премиера Сергей Станишев Бялата книга на КРИБ за българската икономика и бизнес през 2006 г. – “Краят на прехода – европейското бъдеще”. Това ще стане утре от 14 часа в сградата на МС, съобщиха от правителствената пресслужба.
В срещата ще участва целият Управителен съвет на организацията, в който са включени утвърдени имена в българския бизнес, представляващи всички сектори на икономиката ни. Ръководството на КРИБ ще представи своите оценки и препоръки за икономиката на страната, развитието на социалния диалог и създаването на бизнес среда, в която производителността и конкурентоспособността на българските фирми се повишават непрекъснато.
Бялата книга на КРИБ е анализ на българската икономика и бизнес през 2006 г. и оценка на европейските предизвикателства и перспективи. Задачата е да идентифицира основните постижения и проблеми пред икономиката и да подскаже възможните решения и политика за преодоляването им. В документа се прави не само анализ на достиженията, ограниченията и рисковете пред българската икономика през м. г., но и оценка за възможностите за развитие. Книгата съдържа и конкретни препоръки с цел успешно стартиране на българския бизнес в Европейския съюз. Тя е и ориентир за членовете на КРИБ в настоящето и европейското бъдеще на България. Освен върху макроикономическите процеси и необходимите промени, Бялата книга акцентира и върху постиженията и проблемите в отделни сектори на икономиката като енергетика, добивна промишленост, строителство и недвижимо имущество, ИКТ-сектора, които са особено важни за членовете на КРИБ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във