Банкеръ Daily

Новини

Бизнесът от Саудитска Арабия иска директна въздушна линия с България

Желанието за откриване на директна въздушна линия между Саудитска Арабия и България бе един от акцентите в изказването на генералния секретар на Съвета на саудитските бизнес камари Палад Салех ал-Султан по време на срещата му с министъра на икономиката Трайчо Трайков r водената от него официалната и бизнес делегацията на БТПП. Трайков е на посещение в Рияд за участие в Международния енергиен форум, който ще отбележи 20-годишния диалог между страните производителки и страните потребителки на петрол.
Министър Трайков запозна домакините си с условията за инвестиции в нашата страна, както и с възможностите на България да изнася качествена продукция в областта на фармацевтичната промишленост, електротехниката, машиностроенето, хранително-вкусовата промишленост, селското стопанство и други. Той акцентира и върху желанието и готовността на нашата страна за разширяване и задълбочаване на търговско-икономическите отношения със Саудитска Арабия. Конкретна проява в тази посока бе подписаното в присъствието на министър Трайков Споразумение за сътрудничество между Съвета на саудитските бизнес камари и БТПП. Предстои създаването на саудитско-български бизнес съвет, който трябва да активизира допълнително икономическите връзки между двете държави.
В рамките на посещението си в Рияд вчера министър Трайков се срещна с принц Ал-Уалид Бин Талал Бин Абдул Азис Ал-Сауд - един от най-богатите и влиятелни хора в света, член на саудитското кралско семейство. Двамата обсъдиха икономическата ситуация в света, развитието на енергийния пазар и потенциала на България като инвестиционна и туристическа дестинация. В програмата на министър Трайков са предвидении и срещи с министъра на петрола и минералните ресурси на Саудитска Арабия Али ал-Наими и министъра на търговията и индустрията Абдула Ахмед Зайнал Риза.

Facebook logo
Бъдете с нас и във