Банкеръ Daily

Новини

Бизнес кулите на Софарма са зеленият проект клас А на София

На 11 май Софарма имоти АДСИЦ представи проекта си Софарма Бизнес Тауърс на конференцията за инвестиционни проекти и устойчиво развитие Balrec. Новите бизнес кули на София са от клас А и отговарят на всички изисквания за устойчиво строителство.
Устойчивото строителство предполага не само разумно използване на ресурсите, но и съхраняване на естествената природна среда за човека. Изграждайки зелени сгради, имаме един основен приоритет – най-новите технологии, които ползваме, да служат за сигурността при строителството и опазване на природата, коментира Борис Борисов, изпълнителен директор на Софарма имоти АДСИЦ.
Изграждането на проекта стартира в началото на 2008 година. През април 2011 г., когато бъде изцяло завършен, бизнес комплексът ще разполага с 24 440 кв. м клас А офис площи, 9800 кв. м търговски площи, над 430 паркоместа, център за красота и хипермаркет. Стойността на инвестицията се равнява на 50 млн. евро.
Със своя знаков архитектурен силует Софарма Бизнес Тауърс се определя като уникален и ексклузивен за територията на България. Това е така, защото стъклените фасади са последно поколение дабъл скин фасада, специално проектирана за Софарма Бизнес Тауърс от K#246;ster Lichtplanung, Германия и Reynaers, Белгия.
Остъклената фасада предполага използване на нефилтрираната дневна светлина. Развита е системата за слънцезащита, която намалява значително соларния фактор R през лятото и го използва през зимата. Тя задържа в най-висока степен и вътрешната енергия на сградата. Дизайнът създава усещане за простор, а остъкляването води до общо намаляване на времето за изкуствено осветление.
Отличителната особеност при изграждането на Софарма Бизнес Тауърс е 7000 кв. м тревната площ върху покрива и е с претенция да бъде най-големия зелен покрив в България! Тази голяма зелена повърхност има мощен емоционален, екологичен и енергиен смисъл. Всеизвестно е : зеленият покрив осигурява по-ниска температура над себе си през лятото, по-чист въздух, микробиологично разнообразие, пречистване на дъждовните води и т.н.. Това решение осигурява повече от 40% трайно озеленяване на парцела, въпреки плътното застрояване. Зеленият покрив е емоционалната и визуалната среда за работещите в офисните кули. Той ще бъде и място за емоционални корпоративни празненства и истинска гордост за обитателите.
В Софарма Бизнес Тауърс е изградена и система за сградна автоматизация. Проектирани са децентрализирана вентилация и климатизация с пресен въздух от фасадата, за които се използва инертната маса на бетоновите плочи, а БМС системата за централизирано управление на слънцезащитата ще подсилва ефекта. Към сградната автоматизация е включен и контрол за управление и измерване на всички инсталации.
На своите наематели и клиенти Софарма Бизнес Тауърс ще предлага различни удобства и начини за забавление като боулинг, зона за бързо хранене, дневен детски център, фитнес и уелнес център, ще предлага и най-различни услуги: куриерски, химическо чистене, копирен център, застрахователни, туристически, рент-а-кар, център за красота, ключарски услуги, нотариус и зъболекар.

Софарма имоти
е акционерно дружество със специална инвестиционна цел за секюритизиране на недвижими имоти по смисъла на Закона за дружествата със специална инвестиционна цел. Oсновнатa му дейност е придобиване и изграждане на имоти с цел отдаване под наем.

Facebook logo
Бъдете с нас и във