Банкеръ Daily

Новини

Бившият зам.-директор на агенция Митници Антоний Странджев потвърди за готвен арест срещу него и Танов

Бившият зам.-директор на агенция Митници Антоний Странджев потвърди пред bTV „Тази сутрин”, че е бил подготвян арест на него и на шефа му Ваньо Танов. Целта е била да се попречи на работата им и особено след въвеждането на Наредба номер 3, свързана с акцизните стоки.
По думите на Странджев висш представител на ГЕРБ е взел подкуп от 4 милиона лева, за да им попречи. Това станало ясно по време на разговор между Странджев и бившия вътрешен министър Румен Петков.
Той каза още, че замесеното лице се намира в България, като не изключи варианта да е министър. Възможно е това да е и някои от МВР, допълни екс директорът.
Странджев твърди, че разговорът е бил записан: „Предполагам, че останалите мои „приятели”, както и Цветан Цветанов и Бойко Борисов би трябвало също да са го чули. На всички им стана ясно, че има огромен проблем и че не всичко от тези записи става достояние”.
Според него действията, изисквани от подкупа, вече са започнали да се изпълняват: „Всичкото това, което виждаме от месец и половина, не оставате ли с впечатлението, че се е случвало нещо незаконно? И е ставало със знанието на министъра на вътрешните работи и на министър-председателя”.
Оставката на шефа на ДАНС Цветлин Йовчев Странджев коментира така: „Познавам го много добре и това е човек, който не би търпял да изпълнява безобразията, които му се налагат от неговите висши ръководители”.
На въпрос дали този запис може да се използва като инструмент за извиване на ръцете на премиера, като се има предвид появилото се име на Петко Сертов в управлението на БОРКОР, той отговори така: „За мен ще бъде много жалко, ако сигурността на една държава се определя от един разговор”.

Facebook logo
Бъдете с нас и във