Банкеръ Daily

Новини

Бюджетът за октомври е балансиран, съобщиха от Министерството на финансите

Бюджетът за октомври е балансиран. Според предварителните оперативни данни и оценки за изпълнението на Консолидираната фискална програма (КФП) приходите превишават разходите с около 8 млн. лв. на месечна база, съобщават от пресцентъра на МФ.
Приходите и помощите по КФП за октомври са в размер на около 1,996 млрд. лв. Размерът на разходите и вноската на Република България в общия бюджет на Европейския съюз е 1,988 млрд. лв., като разходите се свиват с около 9 % спрямо същия месец на миналата година.
В резултат на мерките за ограничаване на разходите и за повишаване на събираемостта на приходите, драстичният месечен дефицит за юли (564,3 млн. лв.) бе свит и за октомври бюджетът е балансиран с минимално превишаване на приходите над разходите.
Данните за изпълнението на основните параметри по КФП са на месечна база и представляват предварителни оценки за изпълнението на консолидирания бюджет за месец октомври. В края на ноември ще бъдат публикувани окончателните данни на база подадените месечни отчети за касовото изпълнение от първостепенните разпоредители с бюджетни кредити.

Facebook logo
Бъдете с нас и във