Банкеръ Daily

Новини

Бюджетът за животновъдство, тютюнопроизводство и зеленчукопроизводство за 2012 г. е гарантиран

Няма промяна в размера на договорените национални средства за държавни помощи и доплащания към европейското финансово подпомагане в секторите животновъдство, в т. ч. говедовъдство, овцевъдство, козевъдство, индустриално свиневъдство и птицевъдство, както и за подпомагане на производителите на картофи, плодове и зеленчуци и тютюн. Те остават в размера, в който са записани в подписаното Споразумение от браншовите организации и представители на изпълнителната власт на 14 септември тази година.


Промяна, произтичаща от евентуално приемане на предложения за гласуване в парламента проектобюджет за 2012 г. ще настъпи по отношение на намаляване на общия размер за национални доплащания на хектар за кампания 2011-а. Размерът на националните доплащания в споразумението ще може да достигне 110 млн., вместо записаните в споразумението 340 млн. лева.


Това информира министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов на среща с браншовите организации, подписали Споразумението за бюджетната рамка за земеделския сектор за 2012 година.


Като цяло, размерът на общата сума, която ще влезе в сектор Земеделие ще бъде увеличен през 2012 г. спрямо 2011-а, уточнява министър Найденов, като от 1.066 млрд. ще достигне до 1.258 млрд. лева. Това се дължи на по-големия очакван трансфер на европейски средства за земеделието.

Facebook logo
Бъдете с нас и във